TAVLUSUNLU HAKKI ÇOBANOĞLU
Kayseri Mezar Bakım
Kayseri Mezar Bakım
Kayseri mezar bakım hizmetini firmamız deneyimli ekibiyle uzun yıllardır vermeye devam ediyor. Vefat eden kişilerin mezarlarını yaptırmak önemli bir gelenektir. Mezar yaptırılarak onun anısının her daim yaşaması ve ziyaretlerin daha rahat yapılması amaçlanır. Mezar yapımı sırasında mermer, traverten ve granit gibi doğal taşlat kullanılır. Bu taşların kullanılması ile uzun yıllar dayanacak mezarlar yapılabilir.
Mezarın taşlarının ve baş taşının yapılması ile estetik bir görünüm kazanması sağlanır. Mezar yapımında doğal ve dayanıklı taşlar kullanılsa da aradan geçen yıllar içinde yağmur, kar, dolu, fırtına, nem ve aşırı sıcaklar nedeniyle deforme olabiliyorlar. Bu durumda mezarın bakımının yapılması gerekiyor. Ustalarımız tarafından yapılan mezarları olduğu gibi farklı firmaların yaptığı mezarların da bakımını üstleniyoruz. Yaptığımız bakım ve tadilat ile tekrar yeni görünümünü kazanmasını sağlıyoruz. Mezar bakımı kapsamında çiçeklendirilmesi, eksilen toprağının tamamlanması da bulunuyor. 

Kayseri Mezar Bakımı Nasıl Yapılır?
Mezarlar sık ziyaret edilmek istense de çoğu zaman yoğun iş hayatı nedeniyle bu pek mümkün olmaz. Hatta bazen vefat eden kişinin yakınları başka şehirde yaşarlar. Bundan dolayı mezarın bakımsız kalması gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkar. Bu olumsuzluğu yaşamak istemediğinizde Kayseri mezar bakım firmamızla iletişime geçmeniz yeterli olur. Mezarın bakımı ustalarımız tarafından düzenli olarak yapılır. Böylece her zaman estetik ve bakımlı görünümünü korur. Açık havada olmasından dolayı mezarlar olumsuz hava şartlarından etkilenir. Aynı zamanda şiddetli rüzgarda yapraklar gibi çeşitli maddeler de mezarın üzerine düşebilir. Düzenli sulanmayan bitkiler kurur. Firmamız ile mezar bakım için çalışmanız halinde şu şekilde mezarın bakımlarını yapıyoruz.

Mezarın toprağını tamamlıyor, gübreliyor ve bitki ekimini gerçekleştiriyoruz
Mezarın üzerinde bulunan kirlilik oluşturan tüm maddeleri topluyoruz
Baş taşını ve mezar taşını yıkıyor temizliyoruz
Mezarın üzerine ekilmiş olan bitkileri suluyoruz
Kurumuş olan bitkileri söküyor yerlerine yenilerini ekiyoruz
Baş taşının üzerindeki yazılar silindiği takdirde tekrar yazıyoruz
Mezar taşında çatlama, kırılma olduğu takdirde tadilatını gerçekleştiriyoruz

Kayseri Mezar Bakımını Kim Yapar?
Kayseri mezar bakımını vefat eden kişinin yakınları kendileri yapmak isterler. Ama yakınların yaptığı bakım çoğu zaman yeterli olmaz. Bilindiği gibi bitkilerin düzenli olarak sulanması gerekir. Aynı zamanda mezarın üzerinin temizlenmesi ve bitkilerin büyüyebilmesi için toprağın gübrelenmesi gerekir. Mezarda zaman içinde toprak azalır ve üzerine yeni toprak eklenmelidir. Mezarın her zaman bakımlı görünmesi için düzenli bakımının profesyonel yapılmasını tercih edebilirsiniz. 
Kayseri mezar bakım için profesyonel hizmet alarak içinizin rahat olmasını sağlayabilirsiniz. Kayseri’de olmadığınız takdirde yaptığımız bakımların resimlerini ve videolarını çekere size gönderiyoruz. Bu şekilde mezarlık ziyaretleriniz sırasında mezarla ilgilenmek yerine rahatça dualarınızı ederek onu yad edebilirsiniz. Mezarın bakımının düzenli yapılması ile daha uzun süre tadilat yapılmasına gerek kalmaz.

Kayseri Mezar Bakım Fiyatları
Kayseri mezar bakım fiyatları firmamız tarafından bütçenize uygu olarak sunuluyor. Firmamızın sunduğu uygun fiyatlar ile yakınlarınızın mezarlarının her zaman bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Bizimle iletişime geçerek mezarın yerini belirtmeniz yeter. Kayseri’de bulunan bütün mezarlıklarda mezar yapma yetkimiz bulunuyor. Aynı şekilde mezar bakımı konusunda da yetkiliyiz. Geniş ekibimiz ve planlı çalışıyor olmamız ile bizi tercih ettiğiniz takdirde mezarın bakımı kesinlikle aksamaz.
Kayseri mezar bakımı titiz şekilde yapılır. Vefat eden yakınlarınız için dayanıklı ve görsel olarak beğenilecek mezarları da firmamız ile iletişime geçerek yaptırabilirsiniz. Ustalarımızın mahir ellerinden çıkan mezarlar estetik görünümlerinin yanında dayanıklı olmaları ile dikkat çekerler. Mezar modellerimiz ve mezar bakım fiyatları konusunda bilgiyi bizi arayarak alabilirsiniz. 

Diğer Blog Yazıları